اصغری، پروین؛ و غفاری، مهدی (1401). بررسی تاریخی نقش تمرین و فعالیت بدنی در پزشکی از منظر طب جالینوسی. اخلاق و تاریخ پزشکی ایران، 15 (1)، 158-171.
پویان، ناصر؛ و کیانی، محمدعلی (1388). از افسانه تا حقیقت: اسقلبیوس، بقراط و جالینوس. حقوقی.
راوندی، مرتضی (1354). تاریخ اجتماعی ایران. جلد اول. انتشارات امیرکبیر.
رحیمی، فائزه؛ و غضنفری، کلثوم (1401). مصرف گوشت و انواع آن در دوره هخامنشی. تحقیقات تاریخ اجتماعی، 12 (1)، 139-167.
عامری، فرزانه؛ مقدم حیدری, غلامحسین؛ و منجمی، علیرضا (1400). بررسی مقومات نظریۀ پزشکی بقراط: سلامتی، بیماری و درمان. تاریخ علم، 19 (1)، 245-274.
عزیزی پور، طاهره (1400). نان در تغذیه و فرهنگ ایرانیان باستان. جستارهای باستانشناسی ایران پیش از اسلام، 6 (2)، 61-74.
کریستنسن، آرتور (1382). ایران در زمان ساسانیان. انتشارات صدای معاصر.
محمودیان، حبیب الله (1401). مطالعاتی پیرامون آئینهای ایرانیان باستان و ارتباط آن با کشاورزی. مطالعات ایلام شناسی، 7 (24)، 41-58.
مداحی، جواد؛ جهانشاهی افشار، علی؛ و رافائیلوونا، گوزل (2017). دانش بومی و سنتی خوراک: درآمدی بر نشانهشناسی غذا و آداب مربوط به آن از منظر دین. دانشهای بومی ایران، 3 (6)، 153-210.
مقدم حیدری، غلامحسین (1401). تنجیم پزشکی نزد بقراط و جالینوس. اخلاق و تاریخ پزشکی، 15 (1)، 89-104.
نودهی، کبری؛ و کثیری، مسعود (1392). تأثیر آموزههای بهداشتی زرتشت در طب خوراک ایرانیان باستان. طب سنتی ایران و اسلام، 4 (4)، 381-388.
وکیلی، هادی؛ و نودهی، کبری (1390). آداب سفره در ایران باستان و ایران دوره اسلامی قرن دوم تا هفتم هجری. مشکوة، 112 (30)، 119-137.
Ameri, F., Moghadam Heidari, G. H., & Monajemi, A. (2021). A study of hippocratic theory of medicine: health, disease and treatment. Journal for the History of Science, 19(1), 245-274. (in Persian). https://doi.org/10.22059/jihs.2021.332259.371655
Asghari, P., & Ghaffari, M. (2022). A historical study of the role of exercise and physical activity in medicine from perspective of galenian medicine. Iranian Journal of Medical Ethics and History of Medicine, 15(1), 158-171. (in Persian). https://doi.org/10.18502/ijme.v15i12.11818
Azizipoor, T. (2022). Bread in nitration and culture in ancient Iran. Journal of Iran’s Pre Islamic Archaeological Essays, 6(2), 61-74. (in Persian). https://doi.org/10.22034/iaej.2022.10199.1016
Christensen, A. (2003). Iran during the Sasanian era. Sedaye Moaser.
Cramp, L. J. E., Ethier, J., Urem-Kotsou, D., Bonsall, C., Borić, D., Boroneant, A., Evershed, R. P., Perić, S., Roffet-Salque, M., Whelton, H. L., & Ivanova, M. (2019). Regional diversity in subsistence among early farmers in Southeast Europe revealed by archaeological organic residues. Proceedings of the Royal Society B, 286(1894). https://doi.org/10.1098/RSPB.2018.2347
De Angelis, F., Varano, S., Battistini, A., Di Giannantonio, S., Ricci, P., Lubritto, C., Facchin, G., Brancazi, L., Santangeli-Valenzani, R., Catalano, P., Gazzaniga, V., Rickards, O., & Martínez-Labarga, C. (2020). Food at the heart of the Empire: dietary reconstruction for Imperial Rome inhabitants. Archaeological and Anthropological Sciences, 12(10). https://doi.org/10.1007/s12520-020-01194-z
Ghirshman Roman. (2004). Iran: from the earliest times to the Islamic conquest. Translated by Mohammad Moein, Negah Publication.
Khodadad, R. (2000). Arsacid society and culture. Iranologie. (in Persian)
Madahi, J., Jahanshahiafshar, A., & Rafailovna, G. (2017). An introduction to food semiotics and food customs from the viewpoint of religion. Indigenous Knowledge, 3(6), 153-210. (in Persian). https://doi.org/10.22054/qjik.2017.8193
Mahmodian, H. (2022). Studies about the rituals of ancient Iranians and its relationship with agriculture. The Quarterly Journal of Illam’s Studies, 7(24), 41-58. (in Persian)
Moghaddam Heidari, G. (2022). Medical Astrology in Hippocrates and Galen’s Medical Works. Iranian Journal of Medical Ethics and History of Medicine, 15(1), 89–104. (in Persian). https://doi.org/10.18502/ijme.v15i8.11814
Peck, W. H. (2013). The material world of ancient Egypt. Cambridge University Press.
Pouyan, N., & Kiani, M. A. (2009). From legend to truth: Asclepius, Hippocrates and Galen. Legal. (in Persian)
Rahimi, F., & Ghazanfari, K. (2022). Meat consumption and its variety in the Achaemenid Period. Tahqiqāt-e Tārikh-e Ejtemā’i (Social History Studies), 12(1), 139-167. (in Persian) https://doi.org/10.30465/shc.2022.40489.2341
Robinson (2022). Robinson’s basic nutrition and diet therapy. Translated by Nahid Kohldi & S Ali Keshavarz, Jamia Nagar Publication.
Singh, R. B., Takahashi, T., Nakaoka, T., Otsuka, K., Toda, E., Shin, H. H., Lee, M. K., Beeharry, V., Hristova, K., Fedacko, J., Pella, D., De Meester, F., Wilson, D. W., Juneja, L. R., & Martirosyan, D. M. (2013). Nutrition in transition from homo sapiens to homo economicus. Open Nutraceuticals Journal, 6(1), 6-17. https://doi.org/10.2174/1876396001306010006
Vakili, H., & Nawdihi, K. (2011). Tablecloth rules of conduct in ancient Iran and Iran during the Islamic Period (Second/Ninth up to Seventh/Thirteenth Century). Mishkat, 30(3), 119-137. (in Persian)
Zargaran, A., Mehdizadeh, A., & Nikaein, F. (2012). Rhazes′ concepts and manuscripts on nutrition in treatment and health care. Ancient Science of Life, 31(4), 160. https://doi.org/10.4103/0257-7941.107357